Otin Tulen kanssa aika pitkät treenit. Olimme siis kentällä. Kentälle mennessä Tuli haki kivasti kontaktia, eikä aikonutkaan rynnätä muiden kentällä olijoiden luo. Nopeasti se on ehdollistunut, että kentällä touhutaan kaikkea kivaa. Palkitsin sen muutamia kertoja namilal aktiivisesta kontaktista, mutta vielä enemmän annoin kehupalautetta.

Ensin sivullaoloa seinän vieressä. Tuli tuli jo oikein mallikkaasti sivulle ja ellen ehti palkannut, se nosti myös kontaktin. Välillä se jäi hieman taakse. Silloin palkitsin sen vähän eteen, eli saadakseen palkkion Tulen piti tulla oikealle paikalle. Otin aika pitkän sarjan, jossa ensin liikuin seinän vieressä muutaman askeleen eteenpäin ja sen jälkeen ilman seinää. Tuli pysyi melko suorassa ilman seinääkin, mutta on se seinä hyvä "tuki" noissa ensimmäisissä toistoissa. Siitä olen tyytyväinen, että Tulen tekeminen oli ehdottoman intensiivistä. Koetin siis pitää huolen myös siitä, että vahvistetiheys on riittävä, jotta tekeminen säilyisikin tuollaisena. Pienen tauon jälkeen otin toisen samanlaisen sarjan ja se meni myös yhtä hyvin. Hienoa! Kohta voin alkaa odottaa, että Tuli myös istuu sivulle. Ja sitten miettiä, että kumpaa kautta haluan sen tulevan perusasentoon. Luultavasti takaa kiertäen (tuon kokoiselel urokselle helpompi), mutta katsotaan vielä.

Sivullaolojen lisäksi leikitin Tulta patukalla. Aluksi leikkiminen oli vähän hajamielisempää, mutta kun Tuli syttyi kunnolla :) ja rentoutui, alkoi se leikkiä paremmin. Leikki on kuitenkin toistaiseksi paljon intensiivisempää ja vahvempaa sisällä, joten ehkä on parempi tehdä se ensin varmaksi sisällä ja sitten vasta enemmän käydä leikkimässä häiriöllisissä paikoissa. Tuli ei vielä(kään) tuo lelua takaisin voitettuaan sen, mutta uskon että se sieltä alkaa tulla, kun vaan pidetään leikkiessä hauskaa. Tuumallakin kesti aika kauan ennen kuin se tajusi, että sitä lelua voi tosiaan tuoda takaisinkin.

Lopuksi otin kolme luoksetuloa. Sari piti Tulta kiinni. Kaksi ensimmäistä luoksetuloa olivat ihan lyhyeltä matkalta. Pyrin vahvistamaan sitä, että Tuli tulee oikeaan paikkaan eteeni aj saa palkan siitä. Hyvin se siihen tulikin, mutta aavistuksen se aina väistää jommalle kummalle sivulle vinoon. En vielä puutu tuohon muutoin kuin koettamalla itse olla kuormittamatta koiraa tuossa. Viimeinen luoksetulo oli pidempi, siinä halusin korostaa enemmän vauhtia ja intoa. Hyvin ja lujaa meni :)